Header image  
Bedre fysisk og mental helse!
 
 
 
 
 

 
 

Naturlig behandling ved revmatisme, autoimmune symptomer, smerter og betennelser i ledd og muskler

Artikkelen om revmatisme / gikt og naturlige leddprodukter og muskelprodukter er for alle som har problemer med bevegelsesapparatet, autoimmune symptomer og nevrologiske lidelser.

Artikkelen har til hensikt å gi deg kunnskapen du trenger for å avgjøre om noen av de omtalte naturproduktene passer for deg, eller noen du kjenner. Legg merke til at det ikke finnes kliniske studier som bekrefter at tilskuddene virker og det finnes ingen garanti for at du blir bedre av å ta kosttilskudd selv om eventuelt andre hevder det har virket for dem.

NB! Flere av de omtalte produktene er ikke lengre tilgjengelig, men vi kommer til å legge ut lenker til de beste alternativene vi kjenner til for kosttilskudd som Vioflex, Trioflex, GlucoCals, Tavita OmegaMax E og andre kosttilskudd som ikke lengre er tilgjengelige på markedet.


Hurtiglinker til hovedtemaer:
(Bruk tilbake knappen i nettleseren for å returnere)
1. Muskelplager, skjelettplager, smerter og livskvalitet
2. Viktig ved bruk av naturprodukter for ledd og muskler
3. Slitasjegikt / artrose / degenerativ revmatisme
4. Revmatiske betennelsesaktige lidelser
5. Dr. Roald Strand anbefaler CarePharma


Hurtiglinker til naturproduktene:
1. CarePharma Vioflex for revmatiske lidelser m.m.
2. CarePharma Trioflex for slitasjegikt / leddslitasje m.m.
3. CarePharma GlucoCals for bentetthet, moderate leddplager
4. Tavita Total Pack A - Komplett helse mot benskjørhet
   4.2 MultiMax med enzym, mineraler og vitaminer (B)
   4.3 Tavita OmegaMax E omega 3 med høy dose vitamin E mix
5. Tavita Total Pack B for rabatt og helse, se også Total Pack A


Hurtiglink til tilleggsprodukter ved betennelser / inflammasjoner, smerter i ledd og muskler, slitasjeskader, leddgikt og andre plager relatert til bevegelsesapparatet:
1. CarePharma Trioflex Gel ved smerter i ledd og muskler
2. Basica Compact og Basica Vital for syrebalansen m.m.
3. CarePharma Curcumin for betennelser og inflammasjoner
4. Tavita MSM for autoimmune lidelser og smerter m.m.
5. CarePharma Glucosamine bruskoppbyggende, mot smerter
6. Fiskeolje og Krillolje mot revmatiske plager og betennelser


Muskelplager, skjelettplager, smerter og livskvalitet

Livskvalitet er nøkkelordet for alle mennesker. Flere hundre tusen nordmenn har redusert livskvalitet på grunn av muskel- og skjelettplager. Dette er plager som kan komme snikende og som rammer svært mange av oss i ulik grad gjennom livet. For mange oppleves det som en form for usynlig smertetilstand. Dette fører til at man kan møte motstand både hos helsevesenet, venner og kollegaer. Når man på utsiden ser frisk ut er det ofte en utfordring å få en diagnose. Det er ikke uvanlig at pasienter i tillegg til å måtte leve med redusert livskvalitet også opplever problemer med angst og depresjoner. Fibromyalgi er et eksempel på en diagnose som er både vanskelig å stille og å finne riktig behandling for. Blant gruppen som har diagnose, utgjør slitasjegikt en av de aller største gruppene. Men dessverre er tilbudet fra skolemedisinen uavhengig av diagnose ofte forbundet med alvorlige bivirkninger.

Enkelte naturprodukter er heldigvis svært gode nyheter for deg med som har problemer med slitasjegikt, leddgikt eller andre plager relatert til bevegelsesapparatet. På denne siden får du informasjon om naturlige ledd- og muskelprodukter med ingredienser som har veldokumentert virkning på muskelsmerter, leddgikt, slitasjegikt og andre plager med bevegelsesapparatet. Legg merke til at selv om ingrediensene er vist å kunne ha effekt i laboratorie betyr ikke det nødvendigvis a du vil oppleve noe effekt av å ta dem. Vi er alle biokjemisk noe ulike og en kombinasjon av faktorer gjør at det ofte kan bli en del prøving å feiling for å finne ut hva som kan fungere for deg. Det er med andre ord ingen garanti for effekt ved å prøve noen av de omtalt tilskuddene selv om de kanskje kan ha vært til hjelp for mange andre i lignende situasjon.

Flere titusen brukere over hele Skandinavia har allerede gode erfaringer med bruk av naturprodukter i stede for medisiner. Naturlige leddprodukter trekkes ofte frem som gode alternativer til skolemedisinen og anbefales blant annet av revmatologer og ortopeder på de store sykehusene, samt fysioterapeuter, kiropraktorer, osteopater og andre fagfolk. Mattilsynet derimot er ikke så imponert virker det som, men det er vel kanskje også forståelig ettersom det er mange påstander om effekt som er vanskelig å dokumentere. Dette er også årsaken til at vi skriver at det ikke finnes noen som helst garanti for effekt. Det blir opp til hver og en å gjøre opp sin egen mening om hva som kan gi personlig virkning og prøve seg frem til en blir fornøyd, eller eventuelt velge tradisjonell behandling.


Viktig ved bruk av naturprodukter for ledd og muskler

Enkelte medisiner kan trolig ha hurtigere virkning, men det er godt dokumenter at flere næringsstoffer som blant annet glukosamin, kondroitin og gurkemeie potensielt har like god effekt som flere av medisinene på markedet, og det normalt uten de alvorlige bivirkningene!

De omtalte naturproduktene er relativt fri for bivirkninger og tilfører kroppen din viktige næringsstoffer. Noen få kan riktig nok oppleve at magen i en kortere overgangsperiode må tilpasse seg litt og enkle forbigående bivirkninger er ikke uvanlig ved naturpreparater. Avslutt bruken og rådfør deg med lege om du opplever vedvarende ubehag.

Prosessen med å reparere et skadet ledd eller en betent muskel kan være en tidskrevende prosess. Derfor er det viktig å bruke naturproduktene over lengre tid for å oppnå ønsket virkning. For mange kan det ta 3 til 6 måneder å se effekten av kosttilskudd, så litt tolmodig må en prøve å være dersom du ønsker å prøve en naturlig løsning.

I tillegg til rene leddprodukter anbefaler også fagfolk bruk av et naturlig omega 3 tilskudd og et multivitamin. Omega 3 virker betennelsesdempende og gir viktig næring til kroppen, smører leddene, kan bidra til bedre resultater og støtter annen behandling.

Pasienter med betennelses- og autoimmune tilstander samt ostoporose har sett god bedring ved bruk av naturprodukter. Men husk at dette betyr ikke at det vil kunne virke i ditt tilfelle. En rekke personlige faktorer spiller inn i tillegg til at det finnes enormt mye kosttilskudd som kan virke ulikt for hver og en til tross for at de kanskje benytter de samme virkestoffene.

I en artikkel i bladet Mat & Helse fra desember 2005 uttaler
Dr Roald Strand fra Kilden Helse blant annet følgende om CarePharma Vioflex:

”Pasientene melder om meget god effekt på gikt og revmatisme, men også pasienter med uspesifikke sykdommer som fibromyalgi, stivhet i kroppen og personer som ikke har noen diagnose, forteller om god effekt. En pasient som var til konsultasjon hos meg i dag, så ut som en ren lidelse da hun forlot kontoret for tre måneder siden. I dag går hun helt normalt, og verkingen var helt borte. Hun har kun støttet seg til Vioflex siden hennes faste medisiner ble trukket fra markedet, forteller Roald Strand, som er påpasselig med å fortelle sine pasienter at de ikke må forvente mirakler over natten. -Mange får effekt etter meget kort tid, men jeg pleier å si at pasientene må ha tålmodighet i et par-tre måneder. Jeg har pasienter jeg har sett effekt på i løpet av under en uke, mens hos andre må produktet brukes i et par måneder før det begynner å løsne i smertebildet.”

Artikkelen i Mat & Helse avsluttes med følgende: ”Strand forteller at pasienter som ikke lenger bruker Vioxx og Celebra, hevder at Vioflex har mye bedre effekt. Riktignok ikke så hurtig innsettende, men etter en viss tid hevder mange at naturproduktet virker langt bedre.”


Slitasjegikt / artrose / degenerativ revmatisme

Artrose er en degenerativ sykdom hvor brusken i leddene blir tynnere og dårligere, ofte på grunn av langvarig belastning og ensidige bevegelser. Degenerativ revmatisme / artrose gir plager, immobilitet og smerter i leddene, men kan også lede til blant annet hodepine, magesmerter, søvnforstyrrelser og tretthet. Ved artrose / slitasjegikt er det 2 nivåer som er svært viktig å behandle:

  1. Smerter
  2. Bygge opp leddbrusken

Det finnes flere naturlige ingredienser som har vitenskapelig dokumentasjon, og som kan brukes med god effekt hos enkelte. Glukosamin, kollagen, kondroitin og MSM er eksempler på viktige og dokumenterte ingredienser som kan fungere i artrose-produkter.


Revmatiske betennelsesaktige lidelser

For å behandle revmatiske betennelsesaktige lidelser (alle former) må det tenkes annerledes enn ved artrose fordi leddproblemene ved betennelsesaktig revmatisme har en helt annen årsak. Ved betennelsesaktig revmatisme er det immunforsvaret som er i ubalanse og skaper betennelser som gjør at kroppen angriper sitt eget vev. Ved betennelsesaktig lidelser er det 4 nivåer som er viktige å behandle:

  1. Betennelser / smerter
  2. Regulere immunforsvaret
  3. Bygge leddbrusk
  4. Bygge og styrke knokkelvev

Curcumin fra gurkemeie er et eksempel på en ingrediens som kan være smertedempende og betennelsesdempende for enkelte brukere. Utfordringen med curcumin er den lave biotilgjengeligheten. Heldigvis finnes det en løsning på dette, klikk linken ovenfor for mer informasjon.

Betaglukaner virker på immunforsvaret og kan være gunstig ved autoimmune tilstander som et tillegg til andre naturprodukter. Kombinasjonen Wellmune betaglukaner, vitamin C og kollagen i kosttilskuddet ImmiNexin har fått gode tilbakemeldinger hos en rekke brukere som har slitt med artrose / slitasjegikt. Kollagen har en oppbyggende effekt og betaglukanene kan bidra til å regulere immunforsvaret og ImmiNexin kan med fordel kombineres med curcumin, omega 3 eller begge deler. Legg merke til at det er ingen garanti for effekt og selv om betaglukaner kan være gunstige ved noen autoimmune tilstander er det ikke utenkelig at hos enkelte kan det også forverre dem (uten at vi har hørt om dette). ImmiNexin (NB! Inneholder sukralose) kan prøves til halv pris hos www.AbonnementsTilbud.no


Dr. Roald Strand anbefaler naturlige kosttilskudd

Dr. Roald Strand har fokus på ernæring som viktigste element i behandlingen av kroniske sykdommer og har benyttet naturprodukter nevnt i denne artikkelen fra CarePharma.
- Det finnes mange gode og virksomme stoffer i naturen, og særlig når det gjelder leddplager har det skjedd mye. CarePharma er spesialister på dette området, og har flere kvalitetsprodukter. Jeg har meget god erfaring med disse produktene, og jeg ser at mange av mine pasienter har fått en betydelig bedre hverdag, sier doktor Roald Strand.


CarePharma Vioflex er IKKE lengre mulig å bestille

NB! Finn alternativer til Vioflex hos Althsop

Vioflex er for deg med kronisk leddgikt (revmatoid artritt), barneleddgikt (juvenil revmatoid artritt - pasienter under 18 år), leddbetennelser og andre revmatiske sykdommer.

Revmatologer, ortopeder, fysioterapeuter, kiropraktorer og osteopater anbefaler Vioflex ved blant annet psoriasis (med eller uten leddgikt / artritt), Sjøgrens Syndrom, Lupus / SLE, Reiters syndrom, Behcets syndrom, Bechterews Syndrom, MS, kronisk muskelsmertesyndrom, fibromyalgi og andre auto-immune og nevrologiske sykdommer.

Vioflex kan også være gunstig ved beinskjørhet, andre smerter i bevegelsesapparatet (ved idrettsskader), slitasjegikt (artrose / polyartrose) og annen generell nedbrytning av brusk og ben, eller spesifikke betennelsestilstander som karakteriseres av smerter og betennelse / inflammasjon i bevegelsesapparatet. En ekstra gladnyhet er at kombinasjonen vitamin D3 og gurkemeie kan se ut til å motvirke Alzheimer i følge en studie fra 2009 (Journal of Alzheimer’s Disease 17(3):703-717, 2009). Vitamin D3 har også tidligere vist seg å kunne redusere muskelsmerter, motvirke aldringstegn og demens, motvirke autoimmune symptomer og revmatisme, samt mye mer!

Hvorfor gjør det vondt?
Den viktigste årsaken til at du føler stivhet og smerte i leddene er enkel. Over tid oppstår det nemlig forandringer i brusken som dekker bein- og leddoverflatene. Brusken blir tynnere og gir dårligere beskyttelse av det underliggende beinet. Til slutt er beinet helt ubeskyttet og bein-endene gnir direkte mot hverandre. Den gode nyheten er at det nå finnes bedre hjelp mot kroniske leddsmerter enn noen gang tidligere. Med Vioflex har tusenvis av brukere kommet til roten av problemene og fått en langt bedre hverdag.

CarePharma Vioflex kan hjelpe
Vioflex er et unikt og trygt leddprodukt sammensatt av de beste råstoffene som er tilgjengelige på markedet. Vioflex består av en kombinasjon av glukosamin, curcumin (gurkemeie), beta-sitosterol, vitamin D og vitamin K. Alle komponentene spiller en viktig helbredende rolle i behandling av leddsmerter og gjenoppbygging av brusk. Vioflex er spesialdesignet for å virke smertedempende hos personer med slitasjegikt, leddgikt og andre betennelsestilstander i ledd og muskler, samt bidra til økt mobilitet i leddene. Vioflex anbefales derfor av leger og terapeuter over hele Skandinavia og har fått mye positiv omtale i media.

Vioflex inneholder per dagsdose:
1500 mg Curcumin (gurkemeie, klikk på linken for mer informasjon)
- Naturlig behandling av leddsmerter, inflammasjon og hevelser.
1245 mg Glukosamin (glucosamine)
- Aminosukker, som fremmer dannelse og reparasjon av brusk.
100 mg Beta Sitosterol
- Antioksidant med betennelseshemmende effekt.
100 mcg Vitamin D3 (100 µg tilsvarer 4000IE)
– Blant annet viktig for kalsiumbalansen og for beinvevets styrke.
150 mcg Vitamin K
- Godt for levring av blodet, og viktig for skjellettet.

Maksimal ernæring av ledd og bindevev
Denne unike kombinasjonen av næringsstoffer gir deg maksimal ernæring av ledd og bindevev, og gir deg en mulighet til å øke din livskvalitet betraktelig. Blant vioflexbrukerne her til lands finnes personer som har unngått kne- og hofteoperasjoner, andre har kastet krykkene, og mange har fått tilbake livskvaliteten og humøret. Dette har selvfølgelig også resultert i en rekke positive medieomtaler, flere av dem legges nå ut fremover. Ønsker du å vite mer trykker du på linken "Medieomtaler" oppe i topp menyen.

Flere hundre tusen nordmenn lider av muskel- og skjelettplager. Mange har ingen diagnose, men kjenner plagene sine ved fysisk anstrengelse eller når været skifter. Uansett diagnose eller ikke, poenget er å ha god livskvalitet. Derfor anbefales Vioflex av fagfolk. Men husk, dette er rene naturstoffer som ikke nødvendigvis virker øyeblikkelig. Ha litt tålmodighet og gi de naturlige ingrediensene i Vioflex en sjanse til å virke!

CarePharma Vioflex sitat fra boken "Mat er Helse" utgitt i 2007 av dr. Bjørn Johan Øverbye:

Vioflex
Et produkt som inneholder de leddoppbyggelige stoffene Glucosamin, beta-sitosterol, K-vitamin og D-vitamin og det smertedempende stoffet Curcumin fra planten gurkemeie.

Terapeutenes erfaring: Kan i mange tilfeller erstatte vanlige legemidler som brukes for å dempe smerter og betennelser ved leddbetennelser og reumatisme. Mange pasienter kan helt kvitte seg med legemidler som Indocid, Napren E og liknende som er kjent for å fremkalle til dels alvorlige bivirkninger hos et stort antall brukere.”

Vioflex sammen med Marevan kan gi problemer!
Vioflex bør ikke brukes av pasienter som bruker Marevan som blodfortynnende (pga K-vitamin) uten i samråd med lege. Bruk av
Albyl-E
skaper ikke problemer. CarePharma Vioflex er så godt som fri for bivirkninger, enkelte kan dog være allergiske mot gurkemeie.

Vioflex dosering
Begynn med 4 tabletter 2 ganger til dagen, morgen og ettermiddag, sammen med mat de første 30 dagene. Deretter holder det med 2 tabletter morgen og ettermiddag sammen med mat. Legg merke til at dette fører til at første Vioflex forsendelse varer i 2 måneder, deretter vil forsendelsene vare i 3 måneder ved normalt forbruk på 2 tabletter 2 ganger per dag med mat.

Vioflex kan brukes av alle over 16 år, men det er 18års grense for å bestille. For barn og ungdom under 16 år anbefales bruk kun etter konsultasjon med lege / terapeut.


CarePharma Trioflex er IKKE lengre mulig å bestille

NB! Finn alternativer til Trioflex hos Althsop

Trioflex anbefales ved slitasjegikt (artrose) i små og store ledd. For vektbærende og hardt belastede ledd kan Trioflex være til god hjelp i følge anbefalinger til fagfolk og tilbakemeldinger fra fornøyde brukere. Trioflex anbefales også ved leddbetennelser og inflammasjoner i bevegelsesapparatet. I tillegg kan Trioflex være gunstig for å forebygge leddslitasje hos utsatte grupper som hardt trenende idrettsutøvere og middelaldrende mennesker. Trioflex har tidligere blitt markedsført under navnet "3 for Ledd".

Kombinasjonen av glukosamin, kondroitin og MSM i CarePharma Trioflex er både unik og meget virksom. Naturproduktet bidrar både til å bygge opp brusken samtidig som det hemmer smerter og betennelser. Både glukosamin og MSM øker i tillegg spenstigheten i huden. MSM renser dessuten cellene og er viktig for at antioksidantene i kroppen skal ha optimal virkning.

Trioflex - Best i test!
Bladet Mat & Helse kåret i år 2005 (nr 1./05) leddproduktet Trioflex til det beste kosttilskuddet i sin kategori!

CarePharma Trioflex sitat fra boken "Mat er Helse" utgitt i 2007 av dr. Bjørn Johan Øverbye:

Trioflex
Inneholder de leddoppbyggende stoffene: Kondritin og Glukosamin. Inneholder benstyrkende mineraler Mangan og Molybden. Betennelseshemmende stoffene: MSM og C-vitamin.

Terapeutenes erfaring: God effekt på slitasjegikt. Kan hos mange erstatte helt ut legemidler som brukes ved smerter i ledd.”

Trioflex dosering (normal)
Ta 2 tabletter morgen og 2 om kvelden (totalt 4 tabletter per dag) sammen med mat og vann. Du kan også ta alle 4 om morningen dersom det er en enklere rutine å følge.

Noen få kan oppleve bivirkninger i form av treg mage med Trioflex. Reduser da inntaket i en periode og drikk mye vann. Slike bivirkninger er normalt helt ufarlige og går vanligvis over av seg selv etter en kortere tilvenningsperiode.

CarePharma Trioflex inneholder per dagsdose:
MSM 1600 mg

– Omtales som “naturens kortison”, demper smerter og betennelser
Glukosamin HCL (glukosaminhydroklorid) 1000 mg
– Lindrer smerter og bygger opp leddbrusken.
Kondroitin 900 mg
- Oppbygning av ledd og for å forebygge slitasje, smører leddbrusken.
C-vitamin 300 mg (Ester-C)
– Betennelseshemmende, viktig for benvev og svært viktig antioksidant
Mangan Sulfat 5 mg
– Virker styrkende på beinstruktur, sener og ledd
Molybden 320 mcg (amino chelat)
– Virker sammen med MSM og virker styrkende på beinstruktur

Totalt 3.800 mg aktive og ikke minst effektive virkestoffer hver dag!

NB! I følge www.nettdoktor.no reduserer mangan effekten av en type antibiotika kjent som tetracykliner med opptil 50%. Kosttilskudd med mangan anbefales derfor å tas med minst 3 timers mellomrom før eller etter antibiotika i form av tetracykliner.


CarePharma Gluco-Cals er IKKE lengre tilgjengelig

NB! Finn alternativer til Gluco-Cals hos Althsop

Gluco-Cals er satt sammen med tanke på både å påvirke bentettheten ved ostoeporose og brusken ved lett slitasjegikt / artrose. Naturproduktet bidrar både til å bygge knokler og leddbrusk. Samtidig virker det lindrende på smerter og kan ha en oppbyggende effekt på huden. Terapeuter anbefaler Gluco-Cals spesielt til eldre med lav bentetthet (osteoporose) eller som er i faresonen for osteoporose (gjerne sammen med Barbasco Plus), og til personer med mild slitasjegikt. Ved mer uttalt slitasjegikt / artrose bør heller Trioflex benyttes.

Hvert 30. minutt brekkes en lårhals eller et håndledd i Norge. Benskjørhet / osteoporose er Norges folkesykdom nummer én. Den gode nyheten for de som lider av osteoporose er at tilstanden kan forebygges og motvirkes gjennom riktig kosthold, effektive kosttilskudd og en sunn livsstil.

Kroppen er dynamisk, det vil si at cellene hele tiden fornyes. Tilføres kroppen dårlig næring / byggestoffer vil cellene ikke kunne fornyes på en optimal måte og vi er inne i en nedadgående tendens. Heldigvis er det også slik at dersom man spiser riktige byggestoffer vil cellene igjen kunne begynne å fornye seg med bedre kvalitet, dermed kan vi reversere den nedadgående tendensen.

Gluco-Cals kan brukes alene for personer med dårlige bentetthet og / eller moderate leddplager.

CarePharma Gluco-Cals sitat fra boken "Mat er Helse" utgitt i 2007 av dr. Bjørn Johan Øverbye:

GlucoCals
Kombinasjonsprodukt som inneholder leddstyrkende substanser: Glucosamin og Kondritin, benstyrkende substanser: Kalk, Bor, Kisel, Magnesium, Vitamin D og antioksidanter fra Druekjerner.

Terapeutenes erfaringer: Et meget potent middel ved benskjørhet som også oppbygger slitte ledd og lindrer smerte, da dette forekommer sammen med benskjørhet.”

CarePharma Gluco-Cals inneholder per dagsdose:
Glukosamin 750 mg
Kondroitin 600 mg
Calsium 500 mg
Magnesium 500 mg
D-vitamin 200 IU
Kisel 50 mg
Druekjerne 5 mg
Bor 3 mg

Calsium og magnesium er essensielle mineraler for bentetthet og muskelfunksjon. D-vitamin er viktig for opptaket. Glukosamin og kondroitin er meget viktige stoffer for oppbygging av brusk, og er også viktige for å “smøre” leddbrusken slik at leddene holder seg myke og smidige.

Gluco-Cals dosering (normal)
Ta 3 tabletter sammen med mat og vann (kan eventuelt fordeles over 3 måltider). Enkelte kan oppleve forandringer i fordøyelsen med GlucoCals. Reduser da inntaket i en periode og drikk mye vann. Det går vanligvis over etter en kortere tilvenningsperiode.


Tavita MultiMax er IKKE lengre mulig å bestille

NB! Finn alternativer til MultiMax hos Althsop

MultiMax er et meget bredt sammensatt vitamin- og mineraltilskudd med en nøye utvalgt kombinasjon av urter og enzym. Kosttilskuddet inneholder særlig høye doser av viktige B-vitaminer. MultiMax har mekanisk time-release for maksimal effekt hele dagen. Selv om MultiMax er et godt multivitamin tilsatt naturlige urter og spirulina, vil Liqua Health helt klart være å foretrekke for optimal naturlig næring for de aller fleste.

Tavita MultiMax sitat fra boken "Mat er Helse" utgitt i 2007 av dr. Bjørn Johan Øverbye:

Multimax
Det klassiske multi-mineral og vitaminproduktet med høyde doser B-vitaminer.

Terapeutenes erfaringer: Lovprises av terapeuter fordi dette produktet inneholder høye doser B-vitaminer, noe som er nødvendig for å få effekt hos kronisk syke mennesker. De fleste rådene som er gitt om B-vitaminer i sykdomsregisteret er bygget på avhandlinger der forskere benyttet til dels høye doser vitamin B. Høye doser B-vitaminer over tid behøver ikke å være nødvendig, og mange velger derfor å gå over til CareMax eller Liqua etter noen måneder. Barn kan reagere negativt på så høye doser vitamin B som det er i dette produktet, man må derfor helst ikke gi det til barn under 10 år, med mindre man er helt trygg på sin sak!! Til barn anbefaler terapeutene helst Liqua.”

MultiMax næringsinnhold per 2 tabletter
Betakaroten 15 mg, B1-vitamin 26 mg, B2-vitamin 32 mg, B3-vitamin 48 mg, B5-vitamin 42 mg, B6-vitamin 32 mg, B12-vitamin 150 mcg, C-vitamin 100 mg, D-vitamin 5 mcg, E-vitamin 50 mg, K-vitamin 75 mcg, Folsyre 200 mcg, Biotin 150 mcg, PABA 50 mg, Inositol 50 mg, Cholin 50 mg, Sink 30 mg, Selen 150 mcg, Krom 40 mcg, Molybden 40 mcg, Mangan 5 mg, Kalsium 18 mg, Magnesium 50 mg Kopper 0,2 mg, Kisel 20 mg, Spirulina 50 mg, Brennesle 20 mg, Løvetann 20 mg, Nype 20 mg, Kjerringrokk 20 mg og Papain 20 mg.

MultiMax dosering:
2 tabletter per dag, gjerne sammen med måltid.

NB! Mangan kan begrense effekten av en type antibiotika med navnet tetracykliner med opptil 50%. Mangan tilskudd anbefales derfor å tas minst 3 timer før eller etter antibiotika med tetracykliner.


Tavita OmegaMax E Liquid er IKKE i salg mer

NB! Finn alternativer til OmegaMax E hos Althsop

OmegaMax E er en naturlig miks av naturlige oljer som inneholder omega-3, 6 og 9 og en relativt høy dosering naturlig E-vitamin mix.
E-vitaminene er en mix av alfa-, beta-, gamma og delta-tokoferoler. Denne kombinasjonen av forskjellige E-vitaminer er mer effektiv som antioksidant. Fiskeoljen kommer fra renset arktisk dypvannsfisk.

Omega 3 av god kvalitet bidrar til god helse!
Omega 3 er bland annet godt for hjerte- og kar systemet, immunforsvaret, hjernen, psyken, musklene, leddene, huden, stoffskiftet og ikke minst for å redusere betennelser. Omega 3 bidrar blant annet til riktig fettbalanse i blod, celler, nerver og hjerne. Omega 3 styrker derfor svært mange av kroppens viktigste funksjoner.

Næringsinnhold per dagsdose:       3,3 ml
Naturlig fiske-olje:                               2 ml
   -  EPA   18% (omega 3)
   -  DHA  12% (omega 3)
   -  andre omga-3 fettsyrer 5%
Borago-olje (GLA 20%):                       0,66 ml
Oliven-olje (Omega-9):                        0,25 ml
E-vitamin mix:                                    355 mg / 540IE

Omega 3 tilskuddet Tavita OmegaMax E er helt fritt for kunstige fargestoffer, kunstig smakstilsetning, kunstige konserveringsmidler, kunstige søtningsstoffer, gluten, laktose og genmanipulerte stoffer (GMO Free). Omega 3 oljen (og Borago- og olivenoljen) i OmegaMax E er i naturlig form, og har ikke blitt kjemisk forandret eller konsentrert.

OmegaMax E dosering:
3,3 ml hver dag i forbindelse med måltid. Ved spesielle problemer, for eksempel hudlidelser og leddplager - anbefales høyere doser. Tas gjerne på samme tid hver dag hele året. Det er viktig at dette blir en vane for at kroppen din skal få best mulig utbytte.

Hvem kan bruke OmegaMax E Liquid?
Omega 3 tilskuddet OmegaMax E kan brukes av alle voksne og ungdommer over 14 år. Barn bør halvere dosen eller bruke Omega 3+E fra Shop by Heart dersom det ikke er ønskelig med en relativt høy E-vitamindose.

Enkelte kjenner litt oljesmak begynnelsen. Ta da den flytende omega 3 oljen i starten av måltidet, gjerne sammen med appelsinjuice. Den uvante følelsen av å svelge omega 3 oljen pleier imidlertid å gi seg etter kort tid, selve oljen har svært lite smak.  OmegaMax E kan også tas om kvelden før sengetid. Les eventuelt også om OmegaMax E - Capsules (fiskegelatinkapsler) presentert rett nedenfor, under Tavita Total Pack B.

OmegaMax E passer svært godt sammen med andre naturproduktet og anbefales som et tilleggsprodukt ved en rekke ulike helseproblemer.


Tilleggsprodukter ved betennelser / inflammasjoner, smerter i muskler og ledd, slitasjeskader, leddgikt og andre plager relatert til bevegelsesapparatet


Basica Compact og Basica Vital er IKKE salg mer

NB! Finn alternativer til Basica hos Althsop

Naturproduktet Basica stimulerer balansen i syre / base-forholdet i kroppen. Basica inneholder en balansert kombinasjon av basiske mineraler og sporstoffer for å effektivt kunne balansere kroppens pH nivå. Klarer ikke kroppen selv å kvitte seg med syreoverskuddet, lagres det i kroppens bindevev, muskler og ledd. Resultatet blir ofte smerter og en rekke lidelser. De basiske mineralene og sporstoffene i Basica normaliserer kroppens syre / base balanse. Denne gunstige prosessen kan slå positivt ut på en rekke lidelser og kan være svært gunstig for de fleste som opplever smerter i bevegelsesapparatet.

Ingredienser i Basica: 
Melkesukker, kalsiumsitrat, natriumsitrat, kaliumcitrat, magnesiumsitrat, sinkgluconat, jernsitrat, klumpforebyggende middel, silisiumdioksid, koppersitrat, kromchlorid, natriummolybdat, kaliumiodid, natriumselenit.

Ved alvorlige nyreplager eller ved stor melkeintoleranse bør man ikke bruke Basica. 

Basica sitat fra boken "Mat er Helse" utgitt i 2007 av dr. Bjørn Johan Øverbye:

Basica
Et av markedets eldste mineralprodukter spesiallaget for å nøytralisere syreoverskuddet i cellene.

Terapeutenes erfaringer: Behandlere som arbeider med pH ballansen opplyser at Basica er en av de beste produktene for å regulere cellenes pH verdi. Sykdommer som de forteller har nytte av dette produktet er benskjørhet, muskelverk, leddsmerter, leddgikt, urinsyregikt, pasienter med forgiftninger, eksemer og allergier. Mange forteller at produktet er bra for å ”fylle på” mineraler som går tapt ved idrettsprestasjoner og trening.”


Curcumin kosttilskudd

Gurkemeie (curcumin) er en naturlig ingrediens med potensielt kraftfulle anti-inflammatorisk / betennelses dempende egenskaper i følge forskning. I tillegg er curcumin påvist å være en effektiv antioksidant. De aktive ingrediensene i gurkemeie - curcuminoidene – har vist seg å ha like stor effekt mot betennelser som medikamentell behandling med COX-2 hemmere i laboratorie tester. Men det betyr ikke at de positive egenskapene er overførbare til mennesker.

Urten gurkemeie er en kjent medisinplante fra samme plantefamilien som ingefær og har blitt brukt i tradisjonell folkemedisin i flere hundre år. I følge studier kan gurkemeie også være gunstig for elastisiteten- og ved påleiringer i blodårene.

 Curcumin og gurkemeie kosttilskudd brukes ofte ved betennelser / inflammasjoner og smerter, men det er ingen garanti for effekt.

Curcumin dosering:
1 – 3 tabletter per dag avhengig av hvilke kosttilskudd du tar, les om dette på selve produktet. Personer under 18 år kan tilpasse dosering etter vekt i samråd med lege eller terapeut. Gurkemeie er så godt som fritt for bivirkninger i studier med opp til 8 gram av krydderet per dag (anbefales ikke, en teskjed i varm mat og helst med olje og sort pepper er å anbefale hvis du bruker krydder), enkelte kan være allergiske mot gurkemeie.

Bestilling av gurkemeie og curcumin kosttilskudd
Du finner ulike økologiske kosttilskudd og økologisk gurkemeie krydder via AltShop her, se rabattkode til nye kunder og søk etter gurkemeie: www.AltShop.info

Curcumin sitat fra boken "Mat er Helse" utgitt i 2007 av dr. Bjørn Johan Øverbye:

Curcumin
Et konsentrat av Gurkemeie. Gurkemeie har vært brukt i årtusener i Orienten for å lindre muskel og leddsmerter og betennelser.

Terapeutenes erfaringer: God effekt ved smerter og betennelser i muskler og ledd. Kan med hell kombineres med Vioflex eller Trioflex. Effekten kan forsterkes ved inntak av Omega-3 og MSM.”

Legg merke til at selv om mye forskning indikerer at gurkemeie og curcumin kan være gunstig for mange mennesker er også mesteparten av forskningen ikke nødvendigvis overførbar fra laboratorie til mennesker. Det er med andre ord ingen garanti for effekt, selv ikke om det har virket for andre menesker med lignende helseutfordringer.


REN MSM kapsler fra Altshop

MSM - Methyl Sulfonyl Metan - eller Methyl Sulphonyl Methane er en aktiv organisk form for svovel og en metyldonor. Svovel er et av våre viktigste mineraler, en viktig antioksidant, og representerer ca 1% av kroppsvekten.

På grunn av dagens livsstil med stress og dårlig ernæring, sliter flere og flere mennesker med dårlig mage / tarmfunksjon, matintoleranse, allergier, nedsatt immunforsvar og generelle smerter fra autoimmune reaksjoner. MSM (Methyl Sulphonyl Methane) anbefales av fagfolk spesielt til personer med matintoleranse, dårlig fordøyelse, autoimmune lidelser, leddsmerter og smerter generelt.

Methyl Sulfonyl Metan finnes naturlig i frukt, grønnsaker og nøtter, men er svært flyktig og forsvinner hurtig under tilberedning. MSM er hovedsakelig konsentrert i hud, hår, ledd og negler. I tillegg hjelper MSM cellene i kroppen med å skille ut avfallsstoffer. Fordi MSM forsvinner hurtig under tilbereding får de fleste i dag i seg for lite av dette viktige næringsstoffet, tilskudd er derfor å anbefale for de aller fleste.

REN MSM dosering:
3 kapsler per dag som gir totalt 1440mg, ønsker du å ta mer kan du rådføre deg med lege. MSM er trolig det minst toksiske mineralet vi kjenner til og ansees generelt som et svært trygt tilskudd. Enkelte kan oppleve at magen må tilpasses større doser over tid ved at dosering gradvis økes. MSM kan og starte en avgiftningsprosess der kroppen utskiller slaggstoffer og lette ubehag kan oppleves i en kortere periode. Dette er en naturlig reaksjon og en naturlig avgiftningsprosess er normalt gunstig for både overskudd og velvære. Methylsulfonylmetan bør unngås sent på kvelden fordi MSM kan gi økt overskudd og eventuelt virke forstyrrende på søvnen.

Tilskudd over lengre tid med methylsulfonylmetan / MSM anbefales sammen med et kalsium tilskudd fordi svovel som mineral kan ha en lett "forsurende effekt" på kroppen.

Pris ved bestilling av REN MSM fra Altshop med OptiMSM:
90 MSM kapsler koster normalt kr 299,- og du får mengderabatt ved kjøp av flere esker og du finner kanskje også produktet på tilbud hos Altshop

MSM sitat fra boken "Mat er Helse" utgitt i 2007 av dr. Bjørn Johan Øverbye:

MSM
Et organisk svovelprodukt nær beslektet med det meget kjente midlet DMSO og ble på 60 tallet ansett som universalmiddel mot betennelser og smerter. Over en 20 års periode ble det i USA skrevet over 20.000 artikler om DMSO. MSM har liknende effekt (Se litteraturlisten: Jacobs S: The Miracle of MSM). MSM er bevist å dempe smerter, hemme betennelser, fjerne allergiske reaksjoner og avgifte kroppen. 

Terapeutenes erfaringer: Kan brukes ved allergier, leddbetennelser, reumatisme, leddverk, slitasjegikt, tarmlidelser, astma. Effekten bedømmes som den man ser av antihistaminer, midler som gis for leddverk (eks. Indocid, NaprenE) og i en hvis grad det men erfarer med bruken av kortison!! Mange terapeuter har fortalt oss at de velger å omtale middelet som ”naturens kortison”.”


CarePharma Glucosamine er IKKE lengre tilgjengelig

NB! Finn alternativer til CarePharma Glucosamine hos Althsop

Glukosamin har en bruskoppbyggende / bevarende og betennelsesdempende effekt og kan med fordel brukes av både gamle og unge. Siden glukosamin forebygger og rehabiliterer artrose / slitasjegikt er glukosamin ideelt for idrettsfolk som ønsker å forebygge og behandle slitasjeskader.

I publiserte kliniske studier har glukosamin vist å gi smertelindring i løpet av 4 uker, samt forbedret bevegelighet i berørte ledd hos pasienter med artrose.

Glukosamin er et amino sukker som dannes naturlig i kroppen og har stor betydning ved nydannelse av brusk. Kroppens evne til å fremstille glukosamin avtar med stigende alder. Et daglig tilskudd er derfor av stor betydning for eldre, men også for aktive idrettsutøvere.

Glukosamin og MSM virker bedre sammen enn hver for seg!
En publisert studie i Clinical Drug Investigations vol, 24, no 6 pp 353-363, viser at kombinasjonen av MSM og glukosamin virker raskere og bedre enn hvert av virkestoffene alene. CarePharma Trioflex kan derfor være en bedre løsning for deg som trenger full effekt!

En gladnyhet til eldre som er opptatt av å ta vare på hudkvalitet er at glukosamin også øker spenstigheten i huden!

Bivirkninger med CarePharma Glucosamine:
CarePharma Glucosamine er basert på glukosaminhydroklorid og gir derfor normalt mindre mageproblemer sammenlignet med andre former av substansen, som for eksempel glukosaminsulfat. Enkelte kan oppleve forandringer i fordøyelsen ved inntak av glukosamin. Reduser da inntaket i en periode og drikk mye vann. Det går vanligvis over etter en kortere tilvenningsperiode.

CarePharma Glucosamine dosering:
2 tabletter daglig i forbindelse med måltid. Ta 1 tablett på morgenen og 1 om kvelden. Du kan også ta begge 2 i forbindelse med frokost. En dagsdose på 2 tabletter gir 1.500 mg glukosaminhydroklorid, som tilsvarer minimum 1.245 mg ren glukosamin.

Glukosamin sitat fra boken "Mat er Helse" utgitt i 2007 av dr. Bjørn Johan Øverbye:

Glucosamin
Et leddoppbyggende stoff som har vært utforsket over flere år. Statens Legemiddelverk godkjenner Glucosamin bruket ved slitasjegikt.

Terapeutenes erfaringer: Lindrer smerter og bygger opp brusk hos de med slitasjegikt (Se Trioflex og Vioflex).”


Fettsyrer mot Revmatiske Plager og Betennelser i Muskler og Ledd

Omega 3 fra maritime kilder anbefales ved revmatiske plager og betennelser fordi omega 3 fettsyrene har anti-inflammatorisk virkning i kroppen ved å regulere dannelsen av prostaglandiner. Dessverre får de fleste i dag i seg alt for mye omega 6 fettsyrer som gir mer betennelse i kroppen. Ballansen mellom omega 3 og omega 6 er kort og greit veldig viktig for optimal prostaglandinsyntese. Ved revmatiske plager er det nesten alltid for mye omega 6 i kroppen, noe som gjør at en ofte ser gode resultater på smerter, fleksibilitet og stivhet i leddene når man tar et godt omega 3 tilskudd. Studier på fiskeolje og krillolje viser følgelig ofte gode resultater ved denne type plager.

Her finner du ulike sunne fettsyrer og omga-tilskudd, de fleste økologiske fra AltShop:
Her finner du alt fra den økologiske Oil of Life serien med egne olje tilskudd for kvinner og menn sammen med sunne økologiske matoljer og kokosolje: Sunne fettsyrer og økologiske omega 3 tilskudd


Linker til mer informasjon om revmatisme og ulike revmatiske lidelser:

www.revmatiker.no - Norsk Revmatikerforbund

www.fibromyalgi.no - norges fibromyalgi forbund

www.legeforeningen.no - Norsk Revmatologisk Forening med pasientinformasjon om legemidler brukt i behandlingen av revmatiske sykdommer

www.nettdoktor.no - Temaside for gikt, bein, ledd og muskler

http://www.revmatikerguiden.no - Informasjonsside fra legemiddelfirmaet Wyeth om revmatisme

 

 

 

Returner til toppen av siden

Copyright© 2018 www.HealthierEurope.info

 

 
Omtalte naturprodukter